Ramazan 2021
Malezya’daki geleneksel ramazan pazarları, salgına rağmen sokaklara renk katıyor

Yan yana dizili yüzlerce standın her birinde Malezya mutfağının yanı sıra Asya, Orta Doğu ve Batı mutfağından yemekler, geleneksel tatlılar ve tropik meyve suları başta olmak üzere çok sayıda soğuk içecek türleri bulunabiliyor.
Pazar esnafı genellikle hava sıcaklığının düştüğü ikindi vaktine doğru stantlarını açarken iftarlık almak isteyen müşteriler, iftardan bir saat önce pazarlara akın ediyor.
Malezya‘da her sene kurulan ramazan pazarları, geçen sene Kovid-19 tedbirleri kapsamında ülkede ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilk defa yasaklanmıştı.
Bu yıl hükümet, ramazan pazarlarının az sayıda stantlarla kurulmasına müsaade ederken, kalabalık sokaklardaki pazarlarda tek seferde ziyaretçi sayısı 800 ile sınırladı. Pazarların bulunduğu sokaklarda her sene yapılan toplu iftarlar da salgın riskinden dolayı bu yıl yasaklandı.
Malezyalı Müslümanlar, salgın tedbirleri nedeniyle getirilen sınırlamalara rağmen ramazan pazarlarının tadını çıkarıyor.
Kuala Lumpur’un Bağımsızlık Meydanı’nda kurulan ramazan pazarı, şehrin en kalabalık ve meşhur pazarı olarak biliniyor.
Başkentin kenar mahallelerinden Kampung Padang’da kurulan ramazan pazarı ise vatandaşların mübarek ayda rağbet gösterdiği mekanlar arasında.
“Bu yıl en sakin ramazanımızı yaşıyoruz”
Kampung Padang’daki pazar tezgahı sahiplerinden Muhammed Şefik, AA muhabirine Malezya’nın ramazan pazarlarına dair bilgi verdi.
Bu mahallede yaklaşık 5 yıldır tezgah kurduğunu belirten Muhammed, “Bu yıl en sakin ramazanımızı yaşıyoruz diyebilirim. Pandemiden önceki yıllarda, bulunduğumuz sokakta belki de yüzlerce stant yan yana olur ve iftar saatlerine doğru buradaki trafik yoğunlaşırdı.” dedi.
Muhammed, civar mahallelerden de çok sayıda kişinin bu pazarı ziyaret ettiğini ifade etti ve “İnsanlar, buranın köye benzer yapısını seviyor ve burada pişen yemeklerde farklı bir tat gördüğü için Kampung Padang’a gelmek istiyor. Uzak mesafelerden bile gelip burada iftarlık alanlar var.” şeklinde konuştu.
Ramazan 2021
Dünyada Ramazan Bayramı kutlanıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) vatandaşlar Ramazan Bayramı namazını, koronavirüs tedbirlerine uyarak camilerde kıldı.
Bayram namazında teşrik tekbirleri, hutbe ve dualar okundu. Vatandaşlar namaz sonrasında Kovid-19 tedbirleri kapsamında sarılarak ve temas ederek bayramlaşmadı.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve Türkiye’nin Gazimağusa Başkonsolosu İlyas Çetin, Gazimağusa’da yer alan ve yıllar sonra ibadete açılan Sinan Paşa (Buğday) Camii’nde bayram namazını kıldı.
Cumhurbaşkanı Tatar, yıllar sonra ibadete açılan Sinan Paşa Camii’nde bayram namazını eda etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, tüm KKTC halkının bayramını kutladı.
Kıbrıs’ta uzun yıllardır mücadele veren bir halk olduklarını belirten Tatar, ana vatan Türkiye’nin de desteğiyle mücadeleyi sürdürdüklerini söyledi.
Sinan Paşa Camii’nin yıllar sonra ibadete açılmasını da memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Tatar, KKTC’deki ve Türkiye’deki herkesin bayramını kutladı, sağlık ve afiyet diledi.
Almanya
Almanya’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı camilerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri alınarak bayram namazı eda edildi.
Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, DİTİB Berlin Şehitlik Camisi’nde kılınan bayram namazının ardından İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına değinerek, “Bu bayram tüm dünyadaki Müslümanlar bakımından pandeminin yanı sıra ramazanın son günleri başlayan ve halen devam eden, Filistin’de İsrail’in Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya karşı yürüttüğü baskı ve zulmün devam ettiği bir bayramdan geçiyoruz. Türkiye olarak bu kardeşlerimizin yanında durmaya ve en güçlü desteği vermeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz bizim girişimimizle İsrail’in insanlığa karşı suç işlediği ve Kudüs’e uluslararası bir güç yerleştirilmesi konuları da uluslararası gündeme taşınmış oldu, bu konuları da takip edeceğiz.” dedi.
DİTİB Genel Merkezindeki Köln Merkez Camisi’nde yoğun ilgiden dolayı bayram namazı üç kez kılındı. Camide Kovid-19 salgını nedeniyle maske, mesafe ve hijyen kuralına uyuldu.
Köln başkonsolosu Turhan Kaya’nın da katıldığı namazın ardından cemaat ellerini semaya açarak hep birlikte dua etti.
İtalya
İtalya’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı camilerde Ramazan Bayramı dolayısıyla bayram namazı geniş katılımla kılındı.
DİTİB’in Venedik, Milano, Como, Modena ve Imperia’daki camilerinde bayramı namazı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla maske, mesafe ve hijyen tedbirleri çerçevesinde eda edildi.
Venedik-Mestre’de bulunan camide, yaklaşık 500 kişi bayram namazı için bir araya geldi.
DİTİB Venedik Din Görevlisi Tahir Uysal, bayram hutbesinde, “Hastalığın yayılmasına sebep olmadan ve kul hakkına girmemek için bu bayramda ziyaretlerimizi mümkün mertebede ertelemeye çalışalım. Ancak, iletişim imkanlarımızı kullanarak ana-babamızla, dost, akraba ve komşularımızla bayramlaşıp, hallerini hatırlarını soralım. Bayram günlerini dargınlıkları ve küskünlükleri sonlandırmak için fırsat bilelim. Ramazanı şerifte kazandığımız güzel alışkanlıklarımızı kaybetmemeye özen gösterelim.” ifadelerini kullandı.
Namaz sonrasında cemaat, birbiriyle bayramlaştı.
Bayramı bu yıl DİTİB Venedik şubesinde vatandaşlarla birlikte karşılayan Milano Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Abdülmetin Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Salgından ötürü 2 yıldır bayramlar buruk geçiyor. Bu sene bir de bayramımızı zehir eden İsrail’in aşırı saldırıları oldu malum.” dedi.
Yalçın, ramazan ayına özgü iftar topu, ramazan davulcusu gibi kültürel öğelerini Avrupa’da yaşatamadıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
“Bunların haricinde ramazanı çok iyi değerlendiriyoruz. Bütün vecibelerimizi yerine getiriyoruz. Bayramlar da aynı şekilde coşkuyla geçiyor. Bugün 450-500 kişiyle bayram namazı kıldık. Tabii pandemi koşullarında oldukça zor. Mesafe ve diğer sebeplerden dolayı ama oldukça coşkulu geçti. Keşke tam bir bayram yapabilseydik. İsrail’in bu aşırı saldırıları olmasaydı daha mutlu olurduk. Biz istiyoruz ki dünyanın bütün her yerindeki tüm kardeşlerimiz güzelce bayram yapabilsinler. İnşallah bir dahaki bayramda hep birlikte daha güzel bayram yaparız.”
Diğer yandan, İtalya’nın diğer kentlerinde de Müslümanlar, bayram namazı için bir araya gelirken bazı kent ve bölgelerde Kovid-19 önlemleri çerçevesinde kalabalık oluşmaması için katılım, mesafeli şekilde 1000 kişiyle sınırlandırıldı.
Viyana
Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaşayan Müslümanlar, bayram namazı için sabahın ilk saatlerinden itibaren Avusturya Türk Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği (ATİB) Merkez Camisi’ni doldurdu.
Bayram namazı kılındıktan sonra Viyana Din Hizmetleri Müşaviri İbrahim Yazar, okuduğu hutbede bayramlarda birlik ve beraberliğin önemine işaret etti. Yazar, daha sonra, başta Filistin olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan sorunların giderilmesi, kan ve gözyaşının bir an evvel dinmesi için dua etti.
Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ve Başkonsolos Asip Kaya da bayram namazını cemaatle kıldı.
Danimarka
Danimarka’da yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında kılınan bayram namazında, cemaat camiye sığmadı.
Başkent Kopenhag’ın batısındaki İshöj kenti ve çevresinde yaşayan Müslümanlar, Danimarka Türk Diyanet Vakfı (DTDV) çatısı altında faaliyet gösteren Mevlana Camisi’ne akın etti.
Vatandaşlar, Kilise Bakanlığı tarafından belirlenen ibadet yerlerine seccadelerini yanlarında getirerek maske ve mesafe kurallarına uygun şekilde safları doldurdu.
Danimarka’da resmi tatil olması ve mesafe kuralları nedeniyle camide yer bulamayan vatandaşlar, caminin oto parkında da saf tuttu.
Mevlana Camisi İmam Hatibi Faik Uslu’nun vaazının ardından bayram namazı kılındı ve dua edildi. Duada, Kudüs’teki Filistinliler unutulmadı.
İsveç
İsveç’in başkenti Stockholm’de Müslümanlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bayram namazını sosyal mesafe kurallarına uyarak ve maske takarak eda etti.
Göçmenlerin çoğunlukla bulunduğu başkent Stockholm’un Bredeng Camisi’nde Ramazan Bayramı namazı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak kılındı.
Caminin din görevlisi Harun Salihoğlu, Müslümanların birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri gerektiğini belirtti.
İsrail’in, Gazze ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını kınayan Ahmet, Filistinliler için de dua etti.
Namazın ardından cemaattekiler birbirleriyle bayramlaştı, cami yönetimi cemaate hurma ikram etti.
Namaz sonrası gurbetçilerin defnedildiği mezarlığa giden çok sayıda kişi yakınları için dua okudu.
Öte yandan, İsveç Halk Sağlığı Müdürlüğünün açıkladığı son rakamlara göre, 10 milyon nüfuslu ülkede Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 14 bin 217’ye, vaka sayısı da 1 milyon 21 bin 600’e yükseldi.
Batı Balkanlar’da Ramazan Bayramı bu yıl da Kovid-19 salgınının gölgesinde karşılandı
Batı Balkan ülkeleri Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan ve Kosova’da yaşayan Müslümanlar, bu yıl da Ramazan Bayramı’nı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını gölgesinde karşıladı.
Salgın nedeniyle bayram namazı sosyal mesafe kuralına uygun kılınırken Müslümanlar camilere akın etti.
Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi’ne gelen Müslümanlar, bayram namazını kılmak için toplandı. Bosna Hersek İslam Birliği (Diyanet İşleri) Başkanı Husein Kavazovic’in kıldırdığı namaza, salgın tedbirleri çerçevesinde sınırlı sayıda cemaat katıldı.
Balkanlar’ın en küçük ülkesi Karadağ’ın başkenti Podgorica’daki Osmanagic Camisi’nde toplanan Müslümanlar da bayram namazını eda ederek, cami çıkışında bayramlaştı.
Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki tek cami olan Bayraklı Camisi’nde Müslümanlar bayram namazını sınırlı katılımla kılabildi. Hırvatistan’ın başkenti Zagreb ile aynı adı taşıyan cami de bayram namazını kılmak isteyen Müslümanlarla doldu.
Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Kosova
Kuzey Makedonya’da Ramazan Bayramı nedeniyle merkezi tören Kuzey Makedonya İslam Birliği (Diyanet İşleri) himayelerinde başkent Üsküp’teki Mustafa Paşa Camisi’nde düzenlendi. Program kapsamında Türkçe, Arnavutça ve Boşnakça ilahiler okundu.
Bayram namazını Üsküp Müftüsü Kenan İsmaili kıldırırken, hutbeyi Kuzey Makedonya İslam Birliği Başkanı Şakir Fetahu Arnavutça ve Makedonca verdi.
Arnavutluk’ta da bayram namazı başkent Tiran’daki İskender Bey Meydanı’nda Kovid-19 protokolleri uyarınca kılındı. Program kapsamında Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Meydanın yanı sıra bayram namazı ülke genelindeki camilerde de kılındı.
Bayram namazının geçen yıl Kovid-19 nedeniyle kılınmadığı Kosova’da ise Kosova İslam Birliği (Diyanet İşleri) organizasyonunda başkent Priştine’deki Fatih Sultan Mehmet Camisi’nde kılındı.
Kırgızistan
Kırgızistan’da, Ramazan Bayramı’nın ilk sabahında, Oş şehrinin simgesi olan Süleyman Dağı’nın eteğinde yer alan Süleyman Camisi’nde bayram namazı kılındı.
Ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bu yıl da bayram namazı sadece camilerde eda edildi.
Süleyman Camisi ve avlusunu bayram namazı için dolduran Müslümanlar, cami imamının birlik ve beraberliğe vurgu yaptığı vaazı dinledi.
Oş Belediye Başkanı Taalaybek Sarıbaşov, camide yaptığı konuşmada, Müslümanların Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.
Batken şehrinin ardından Oş şehrinde ziyaretini sürdüren Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, Din Hizmetleri Müşaviri Mürsel Öztürk, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Bişkek Program Koordinatörü Osman Usta, Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Atamşa Dursunov ile bayram namazında beraber saf tuttu.
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Müslümanların dualarının kabul edilmesini diledi.
Tiflis
TİFLİS (AA) – Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te yaşayan Müslümanlar, Ramazan Bayramı namazını çift mihraplı Tiflis Cuma Camisi’nde kıldı.
Başkentin tarihi merkezi olan Eski Tiflis semtinde bulunan Tiflis Cuma Camisi’ndeki namaza Gürcüler, Türkler, Azerbaycan asıllı Gürcistan vatandaşlarıyla dünyanın farklı etnik kökenlerinden diğer Müslümanlar katıldı.
Kalabalık dolayısıyla camide yer bulamayan çok sayıda Müslüman namazını dışarıda yere serdikleri seccadeler üzerinde kıldı.
Namaz kılmaya gelen müminler ülkede devam eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere uyarak maskeler kullandı.
Tiflis Cuma Camisi’ndeki bayram namazını, Gürcistan Müslümanlar İdaresi Doğu Gürcistan Müftüsü Etibar Eminov kıldırdı.
Eminov, bayram vaazında tüm Müslümanların bayramını kutlayarak herkese barış ve huzur içinde yaşamayı diledi.
Ramazan boyunca oruç tutmanın son derece önemli olduğunu ifade eden Eminov, aynı zamanda Müslümanların her zaman dua ve ibadet etmesinin de önemini vurgulayarak “Ramazan boyunca oruç tutmak elbette son derece önemli ama bugünden sonra da her zaman ibadet etmeliyiz.” dedi.
Taşkent
Özbekistan’da Müslümanlar, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) rağmen Ramazan Bayramı namazını kılmak için camilere akın etti.
Ramazan Bayramı dolayısıyla 4 gün resmi tatil ilan edilen Özbekistan’da, sabah erken saatlerde ülkedeki tüm cami ve mescitlerde bayram namazı kılındı.
Başkent Taşkent’te binlerce kişi bayram namazı için camileri doldurdu. Müslümanlar, camilerde yer kalmayınca cami bahçelerinde namaz kıldı. Camilerin bulunduğu cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı.
“Osman Mushafı” olarak bilinen ve üzerine Hazreti Osman’ın kanının aktığı ceylan derisine yazılan Kur’an-ı Kerim’in muhafaza edildiği Taşkent’teki Hazret İmam Külliyesi’ndeki bayram namazı hutbesini, Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Osmanhan Alimov okudu. Namazın ardından ülkenin kalkınması, refahı, huzuru, tüm dünyada barış ve istikrarın tesisi için dua edildi.
Öte yandan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Ramazan Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı.
Mirziyoyev, mesajında, ülkesindeki tüm Müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, ülkesinin de yaklaşık bir yıldan bu yana Kovid-19 salgınıyla ilgili zorlu sınav verdiğini belirtti.
Günümüzde ülkede halkla diyalog, insan hak ve menfaatlerinin sağlanması, vicdan özgürlüğünün temin edilmesine yönelik büyük çaplı reformlar ve köklü değişimlerin yapıldığına dikkati çeken Mirziyoyev, geniş kapsamlı bu çalışmaların, yeni bir Özbekistan’ı inşa etme, ülkede üçüncü Rönesans’ın temellerini atma, ülkenin kalkınması ve refahını amaçladığını aktardı.
Mirziyoyev, ayrıca ülke tarihinde ilk kez çok ciltli İslam Ansiklopedisi’nin yayımlandığını anımsatarak, bunun kutsal İslam dininin gerçek anlam ve içeriğinin halk arasında anlatılmasında önemli bir adım olduğunu dile getirdi.
İran
İran’ın başkenti Tahran başta olmak üzere ülkenin muhtelif kentlerinde Ramazan Bayramı namazı yeni tip koronavirüs önlemleri çerçevesinde kılındı.
Tahran’ın güneyindeki Şah Abdulazim Türbesi’nde kılınan bayram namazında İsrail’in saldırılarına uğrayan Filistinliler için dua edildi.
Bayram namazı, İran’da yüksek riskli olan “kırmızı” ve “turuncu” kategorideki şehirlerde açık alanlarda, az riskli yerlerde de camilerde Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde eda edildi.
Rahmet ve Bereket Ayı: Ramazan
On bir ayın sultanı ramazanın son iftarı Edirne’de yapıldı

Ramazan ayının son iftarı Edirne‘de yapıldı.
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kovid-19 salgını gölgesinde geçirilen on bir ayın sultanı ramazan sona erdi.
Edirne’de 20.30’da okunan akşam ezanıyla vatandaşlar oruçlarını açtı.
AA ekibi Selimiye Cami Külliyesi’ndeki Edirne Türk İslam Eserleri Müzesi’nde görevli güvenlik görevlilerinin iftar sofrasına konuk oldu.
İftar öncesi hazırlıklarını yapan görevliler, ramazanın son orucunu, mesaideyken Selimiye Camisi’nin gölgesinde açmanın huzurunu yaşadı.
Güvenlik görevlisi Onur Akay, müzenin ziyarete kapalı olmasına rağmen görevlerinin başında olduğunu söyledi.
Son iftarı görev başında yaptıklarını belirten Akay, “Türkiye’de son iftar Edirne’mizde açıldı. Bizde iş arkadaşımızla birlikte müzemizin bahçesinde iftarımızı mutlu ve huzurlu bir şekilde yaptık. Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Herkese hayırlı ve güzel bir bayram diliyorum.” diye konuştu.
KÜLTÜR SANAT
Padişahların bayram merasiminde kullandığı ‘Arife Tahtı’ Topkapı Sarayı’nda sergilenmeye başlandı

Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlı sarayın koleksiyonları arasında özel yeri bulunan “merasim tahtları”, dönemin zevk ve estetiğini yansıtan zarafet ve işlevleriyle saray törenlerinin temelini oluşturuyordu.
Bu tahtlar arasında, padişahların bayramlardan bir gün önce saraydaki merasimlerde kullandığı “Arife Tahtı” da yer alıyor.
Taht, 1603-1617 yılları arasında Sultanahmet Camisi’nin mimarı ve sedef ustası Mimarbaşı Sedefkar Mehmed Ağa tarafından Sultan 1. Ahmed için tasarlandı.
17. yüzyılın Osmanlı ahşap, sedef ve bağa işçiliğinin önemli bir örneği olarak gösterilen taht, sarayın 4. avlusundaki Revan Köşkü’nde ziyaret edilebiliyor.
Padişah bu tahta oturup saray ahalisi ve Enderunlular ile bayramlaşıyordu
Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Topkapı Sarayı Daire Başkanı İlhan Kocaman, “Arife Tahtı”nın sergilenmesine ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Osmanlı’da iki önemli bayram olduğunu, bunlardan birinin Kurban Bayramı diğerinin de Ramazan Bayramı olduğunu belirtti.
Bayramların, bir gün önceden, Arife günü başladığını aktaran Kocaman, “Padişah öğle namazını Ağlar Camisi’nde kıldıktan sonra, ‘Arife Tahtı’ dediğimiz taht arz odasının önüne konurdu. İkindi namazından çıktıktan sonra padişah bu tahta gelip otururdu. Saray ahalisi ve Enderunlular ile bayramlaşmasını gerçekleştirirdi. Bu program akşam namazına kadar sürerdi.” bilgisini verdi.
Padişahın bayram namazını Ayasofya ya da Sultanahmet camilerine giderek kıldığına işaret eden Kocaman, namazın ardından “Altın Taht” veya “Bayram Tahtı” denilen cülus tahtının, Babüssaade önüne konulduğunu ve resmi bayramlaşmanın burada gerçekleştiğini ifade etti.
İlhan Kocaman, tahtın özelliklerini ise şöyle anlattı:
“Arife tahtının ahşabı cevizdendir. Üzeri sedef ve bağa ile kaplanmıştır. 1. Ahmed döneminin ser mimarı ve aynı zamanda Sultanahmet Camisi’nin mimarı olan Mimar Mehmet Ağa tarafından yapılmıştır. Kenarlarında iki tepeliği vardır. Bunlar altın ve zümrüttendir. Üst kısmında bulunan fener şeklindeki yapısı ise yakut ve zümrütten oluşmaktadır.”
Topkapı Sarayı’nda Arife Tahtı ile birlikte 5 taht bulunduğunu dile getiren Kocaman,
aslında bu tahtın Hazine Köşkü olarak da bilinen Fatih Köşkü’nde sergilendiğini fakat o köşkün uzun zamandır restorasyonda olduğunu, bu nedenle ziyaretçilerin görmesi amacıyla tahtın Topkapı Sarayı Revan Köşkü’nde sergilenmeye başlandığını kaydetti.
İlhan Kocaman, Arife Tahtı’nın Fatih Köşkü tamamlanıncaya kadar burada yer alacağını sözlerine ekledi.
-
futbol2 sene önce
Ampute Futbol Milli Takımı Ankara’da kampa girdi
-
GÜNDEM3 sene önce
Merdan Yanardağ kimdir, aslen nereli eşi Nermin Sağtekin ve çocukları
-
GÜNDEM3 sene önce
Dilan Polat kimdir eşi Engin Polat yaşı kaç mesleği nedir?
-
SON DAKİKA3 sene önce
UMAD Yönetim Kurulu Başkanı Ekinci: Yüce Allah, fethin sembolü olan bu mabede sahip çıkma azmimizi daim eylesin
-
SON DAKİKA3 sene önce
İstanbul’da kamu kurumlarının yeni mesai saatleri belirlendi
-
GÜNDEM3 sene önce
BM Özel Raportörü Callamard’a göre CIA’nın Kaşıkçı cinayeti değerlendirmesi açıklanmalı
-
GÜNDEM3 sene önce
Dilan Polat kimdir? Dilan Polat annesi ve babası itirafları olay oldu
-
EKONOMİ3 sene önce
İlk yedi ayda 440 bin 103 adet otomobil üretildi
Yorum göndermek için giriş yapmış olmanız gerekir Giriş